Zengin Girişimciler İçin 5 Kişisel-Finans Alışkanlığı
Bakiyeniz Warren Buffet kadar etkileyici olmasa da, bu uygulamaları benimseyerek yakınlaşabilirsiniz.
Hemen hemen her girişimci işlerinin bir sonraki Airbnb veya Uber’e dönüşmesini görmek istiyor. Başarılı bir başlangıç, büyük pazarlamaya ve ihtiyaç duyulan bir ürün veya hizmeti sunmaya dayanıyor olsa da , dünyanın en zengin girişimcilerinin banka hesapları için en büyük farkı bu yapan şey bu değil .
Gerçekte, zenginliği tahakkuk ettirmek ve sürdürmek akıllı kişisel finansman alışkanlıklarından kaynaklanmaktadır. Servet hedeflerinize ulaşmanız için girişiminizin milyar dolarlık bir işe dönüşmesi gerekmez. En başarılı girişimcilerin çoğu tarafından kullanılan aynı kişisel finans alışkanlıklarını uygulayarak, finansal durumunuzu çarpıcı bir şekilde iyileştirebilirsiniz. İşte başlaman için beş tane.
- Motive edici bir para hedefleri listesi oluşturun.
Bütçenin olması kadar önemli, zenginlerin kendilerini farklı kıldığı alanlardan biri de net para hedeflerine sahip olmaktır. Bir finansal hedefler listesi yazmak ve bunları her gün gözden geçirmek, kişisel refahı ve işinizin karlılığını geliştirmek için yapmanız gereken eylemler konusunda size net bir yön verecektir.
- Harcama ve tasarruf için bir eylem planı hazırlayın.
Harcama ve tasarruf alışkanlıkları için bir plan yapmamak, girişimcileri ve diğerlerini servet hedeflerine ulaşmalarından alıkoyan en büyük tuzaklardan biridir. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek için Savology’nin kurucusu ve CEO’su Spencer Barclay’e ulaştım , “Sorun, çoğumuzun paramızın nereye gittiğini izlememesi gerçeğinden kaynaklanıyor, bu da finansal hedefleri baltalayabilir. doğru çalışıyorsun. Ciddi bütçe, paranızı nasıl harcayacağınız ve tasarruf edeceğinizin planlanması ve ardından her masrafın izlenmesi anlamına gelir. Harcama alışkanlıklarınızın farkında olduğunuzda, onları kontrol altında tutmak ve tasarruf hedeflerinize daha fazla katkıda bulunmak çok daha kolay hale gelir. ”
Elinizde bu bilgilerle , giderlerinizi azaltmanın yollarını bulmaya başlayabilirsiniz . Bu, işletmeniz için daha ucuz bir internet sağlayıcısına geçmek ya da işe giderken kafeye günlük seyahatinizi kesmek anlamına gelebilir.
- Yeni gelir akışları oluşturarak riski çeşitlendirin.
Tom Corley’in kitabına göre, Zengin Alışkanlıklar: Başarılı İnsanların Günlük Alışkanlıkları, kendi kendine yapılan milyonerlerin yüzde 65’inin en az üç gelir kaynağı var ve yüzde 29’unun beş veya daha fazla gelir kaynağı var. Bu rakamların önemi, sadece bu kişilerin birden fazla işletme aracılığıyla para kazandıkları, faiz gelirleri, kiralar veya sermaye kazancı olduğu gerçeğinden ibaret değildir. Birden fazla gelir akışı oluşturarak, bu girişimciler kişisel finansal risklerini çeşitlendirmekte ve azaltmaktadır.
Fikir, işletmenizde birden fazla gelir akışı yaratmaya benzer . Yeni kanallardan satış yaparak veya yeni ürünler sunarak satış büyümesi için ek fırsatlar yaratırsınız. Bir kanal veya ürün düşük performans gösterse bile, diğer gelir akışlarının sağladığı istikrar nedeniyle işiniz karlı kalır. Kişisel finansmanınızı çeşitlendirmek de benzer sonuçlara yol açabilir.
- Pasif gelir yaratmak için yatırım yapın.
Ekstra paranız, gerekli aylık giderlerinizi ödedikten sonra nereye gidiyor? İşletme sahipleri için, karı şirkete geri yatırmanın yollarını bulmak, daha da büyümeyi hızlandırmanın anahtarıdır. Aynı şey kişisel finans için de geçerlidir.
Pek çok yatırım uzmanı “satın al ve tut” stratejisini zaman içinde pasif gelir elde etmenin bir yolu olarak kullanmanızı önerir. Investopedia’ya göre , 1926 – 2010 yıllarını kapsayan bu stratejinin uzun vadeli bir çalışması küçük hisse senetleri için yıllık ortalama yüzde 12,1 ve büyük hisse senetleri için yıllık yüzde 9,9 oranında getiri sağlamıştır. Bu bile, bu süre zarfında meydana gelen üç pazar çöküşünü bile hesaba kattı.
Bir tasarruf veya yatırım hesabına sürekli olarak para eklenmesi, büyümenizin zaman içinde birleşmesini sağlayacaktır. Bu pasif gelir, girişimcilik çabalarınızdan eve götürdüğünüz paraya mükemmel bir destek sağlar.
- Piyasadan haberdar olun.
CB Insights’ın araştırması , başlangıç başarısızlıklarının yüzde 42’sinin, ürün veya hizmet için pazar ihtiyacının bulunmadığına bağlı olduğunu ortaya koyuyor. Piyasa bilincinin eksikliği, işinizin başarısını ve kişisel finansmanı doğrudan etkileyebilir. Zengin girişimciler, işlerini ve kişisel finansmanlarını etkileyebilecek geniş eğilimler konusunda güncel kalmak için çaba gösterir. Örneğin, değişen faiz oranları, yeni bir işletme girişimi için borç almak için uzun vadeli maliyetlerinizi önemli ölçüde etkileyebilir. Bu aynı zamanda ürünlerinizin pazarını etkileyen alıcı harcama alışkanlıklarını da etkileyebilir.
Pazardaki değişimlerin proaktif olarak farkında olmak, işinizi ve diğer yatırımlarınızı etkileyebilecek trendleri veya olayları izlemeniz konusunda sizi uyaracak ve varlıklarınızı koruyacak önlemleri zamanında almanıza olanak sağlayacaktır. Bir piyasa değişikliği beklentisiyle fiyatlandırmanızı ayarlamak kadar basit bir şey bile, büyük kayıplara uğramaktan kaçınmanıza yardımcı olabilir.
Birçokları için, kişisel finansal güvenceye ulaşmak, değişen alışkanlıklar veya uzun süredir benimsenen bir zihniyet gerektirir. Bu bir meydan okuma gibi görünebilir, ancak sonuçta buna değer. Paranızı kullanma şeklinizi tam olarak ele alarak, kişisel servetinizi artırabilir, başlangıçta uzun vadeli başarı şansını artırabilirsiniz.